5 Adımda Cildiniz de Bahar'ı Hissedin






       Kış aylarını geride bırakıp bahar'ı hissettiğimiz bu günlerde  soğuk havanın etkisiyle yıpranan cildimize bahar bakımı yapmanın bence tam zamanı...  Peki cildimize bahar bakımını nasıl yapmalıyız ?  İşte size birkaç tavsiye ... 


1- Peeling yapın 


    Cildimiz her gün toz,duman ve egzoz dumanı gibi bir çok cilde zarar veren durumla karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucunda ne yazık ki cildimizde ölü hücreler meydana geliyor. Cildimizdeki ölü hücrelerden arınmanın en iyi yolu cildimize uygun bir peeling kullanmak. Haftada 2 kez yapacağınız peeling işlemiyle rahatça ölü hücrelerden arınabilirsiniz.

Önemli bir not  Yüzünüze peeling uyguladıktan sonra cildinize uygun bir tonik kullanmayı ihmal etmeyin...






2- Cilt Bakımınıza Özen Gösterin 

Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20′li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak cilt bakımını yapması çok önemlidir. Kullanacağınız ürünleri cildinize ve yaşınıza uygun seçmeniz daha doğru olacaktır. İyi bir cilt bakımı yapmak için peeling,temizleme köpüğü yada sütü ,tonik ve iyi bir gece gündüz kremi yeterli olacaktır. 









3- Bol su tüketin

Günde yaklaşık olarak 2 litre su içmek uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. Çünkü hem vücut hem cilt sağlığı için nem dengesi çok önemli. Nem dengesini kaybeden bir cildin yapısınında bozulacağından zaman içerisinde ortaya bir çok cilt problemi çıkacaktır. Ciltte kuruluk,pullanma,kırışıklık vb. gibi bir çok problemin aslında başlıca sebebi nem kaybıdır.  Gün içerisinde içeceğimiz 2 litre su hem vücut hemde cilt sağlığımızı pozitif yönde etkileyecektir.







4- 8 saat Uyuyun 


Yeterli uyku sadece vücut sağlığımız için değil cilt sağlığımız içinde çok önemli. Uyku cilt hücrelerinin tamirinde ve yenilenmesinde önemli bir rol oynuyor. Uzmanlara göre bir insanın günde 8 saat uyuması büyük önem taşıyor.








5- Sağlıklı ve Dengeli beslenin


Sağlıklı beslenme, tek bir cümle ile özetlemek gerekirse “besin değeri yüksek, günlük olarak alınması gereken protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitaminleri içeren gıdaların, sağlığı korumak, iyi hissetmek ve enerji vermesi için dengeli olarak tüketilmesidir”. Gün içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz besinlerin cildimizi doğrudan etkilediğini de hesaba katmalıyız




Meltem AYDEMİR 






























                                                                                                                         






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Network Marketing Nedir ve Diğer İş Modellerinden Farkı Nedir ?

Sarımsağın Faydaları